Meny

z

Christian Carkani - Flaws and all #1

Describe the idea:

Eftersom jag fått reda  på att det bara är de fina grönsakerna som säljs, vilket motsvarar ungefär 2/3 av produktionen undrade jag vad som händer med den sista tredjedelen.  Den största delen av den tredjedelen slängs på grund av att det inte möter kundens preferenser kring utseendet på grönsaken. Min affärsidé går ut på att man kan ta de använbara grönsakerna från den tredjedelen, det kan vara en missformad gurka eller morot och sälja till resturanger med hållbarhetsfokus.

Who are you? Previous education/jobs/ experiences etc.

Jag är en driven ung man på 27 år. Läser Ekonomprogrammet vid Kristianstad Högskola. Tidigare har jag arbetat som journalist för Sydsvenskan och Skånska Dagbladet. Jag brinner för att lösa problem och ta mig an uppgifter och lära mig nya saker hela tiden, att skapa något eget har alltid varit en drivkraft för mig, det tog sig till uttryck när jag fick ut mig egen diktsamling som 19 åring.

What will you do during these three months? How will you spend the time?

Jag har redan varit på studiebesök hos Felix och Findus för att lära mig och se hur de gör med sin matsvinn. Ett annat delmål är att gå på studiebesök i Malmö till en ideel förening där som heter “Food waste” och arbetar med just matsvinn. Vidare vill jag besöka en hållbarhetsresturang i Stockholm som säljer mat gjort på matsvinn.

What do you expect to achieve during Leapfrogs?

Jag skulle vilja hinna prova på att köpa från en producent och sälja till en resturang. För att kunna göra detta måste jag få en helhetsbild av marknaden. När den första transaktionen gjorts är ett delmål att försöka belysa detta i media som marknadsföring.

Leapfrogs Working Group
LU Innovation, Sölvegatan 16