Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om Leapfrogs

Leapfrogs ger dig möjligheten att få finansiellt stöd för att prova din affärsidé!

Har du en idé som du gått och tänkt på? Hade du velat jobba heltid med den för att se om den faktiskt kan lyfta? Eller har du kanske redan jobbat på en idé men behöver ännu mer tid och pengar för att utveckla den? Vi hjälper dig!

Leapfrogs ger dig 33 000 kr för heltidsarbete på din idé under juni-augusti. Utöver det finansiella stödet så erbjuder vi dig även affärsutveckling, workshops och ett värdefullt nätverk!


Tanken bakom Leapfrogs är att ge dig möjligheten att testa din idé. Det är helt okej att komma fram till att idén inte fungerar och inte är värd att jobba vidare med, för det ger ju dig istället möjligheten att fokusera på en annan idé som kanske blir den som lyckas! 


Leapfrogs är tillgängligt för studenter vid

  • Lunds universitet,
  • Malmö universitet,
  • Högskolan Kristianstad samt
  • Blekinge Tekniska Högskola

Mer information för studenter vid Malmö universitet hittar du på Mau Innovations hemsida

Nyhet för Lunds universitets studenter! 

Har du ett projekt som vill bidra till att lösa någon av de stora globala samhällsutmaningarna? Har du en innovation som kan skapa mätbara och positiva hållbarhetseffekter på lång sikt? Då kan vår nya satsning från Lunds universitets hållbarhetsfond vara något för dig. Hållbarhetsfonden kommer att genomföras på samma sätt som Leapfrogs. Du ansöker i samma formulär som för Leapfrogsansökan och klickar i "ja" på frågan om hållbarhet. Om du inte kvalar in för hållbarhetsstipendiet har du fortfarande lika stor chans som övriga ansökande att få Leapfrogsstipendiet. Hållbarhetsstipendiet kommer att genomföras tillsammans med Leapfrogs och ni kommer att ha samma åtaganden och gå på samma workshops. Utöver ramen för Leapfrogs kommer ni att erbjudas ytterligare stöd inom ramen för hållbarhet. För mer information, se dokumenten åtagande och kriterier. 

Praktisk information

Projektet startar med en digital kick-off för alla deltagare i slutet av vårterminen. Under tiden för Leapfrogsprojektet kommer det anordnas fysiska workshops med syfte att erbjuda färdigheter som kan vara nödvändiga för arbetet med ditt projekt. Det är också en möjlighet för dig att träffa och interagera med andra Leapfroggare. 

Är ni fler som söker från ett projekt vill vi att ni skickar in en ansökan per person. Ni kan inte skicka in identiska ansökningar. Eftersom checken går till en individ kommer vi göra en bedömning utifrån det, men då vi vill stötta så många projekt som möjligt kommer vi i regel endast dela ut en check per projekt. I vissa fall kan juryn tillåta att vi delar ut maximalt två checkar per projekt.

Titta gärna i vår flik Vanliga frågor, där har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte svaret där? Maila info [at] leapfrogs [dot] se så hjälper vi dig. 


 

Kontakta oss

Frågor? Vi hjälper dig såklart gärna!

info [at] leapfrogs [dot] setitle="Mailadress till infomailadress."